Iskolába hívogató

Szerző: admin  //  Kategória: Események, programok

Mottónk: „Mert rajtunk itt az Úr nagy csodadolgot mível.”(RÉ 167,1.)

 

Iskolába hívogató

Kedves Leendő Első Osztályosok, Kedves Szülők!

 

Szeretettel várjuk leendő első osztályosainkat a tabajdi Mészöly Gedeon Református Általános Iskolába!

Iskolánk a jellegét tekintve különlegességnek számít a Váli-völgyben.

Mitől is különleges?

Fenntartója 2007 szeptemberétől a Tabajdi Református Egyházközség. Ennek megfelelően komoly gondot fordítunk a hozzánk tartozó gyermekek lelki fejlődésére is, ami nem csupán a hittan órákra korlátozódik. Minden hétköznapi és ünnepi alkalmunkat jelszavunknak megfelelően próbáljuk véghezvinni: „Minden dolgotok szeretetben menjen végbe!” (1Korintus 16,14)

Iskolánkban kis létszámú osztályokban, családias körülmények között, barátságos légkörben folyik a munka. A kis létszám előnye a személyre szabott fejlesztés, tehetséggondozás.

Tagintézményünk, a tatabányai Logopédiai Óvoda gyógypedagógusai révén a tanulási, illetve magatartási nehézségekkel küzdő gyermekek fejlesztéséhez rendelkezésre áll a megfelelő szakember és szakirányú foglalkoztatás. Ugyancsak a fejlesztést szolgálja a naponta végzett mozgásterápiás torna.

Alsó tagozaton emelt óraszámban tanítjuk a matematikát, táncórákon a harmonikus mozgást, játék-élményt nyújtunk kis tanítványainknak.

Délutáni programjainkat kézműves foglalkozások, színjátszó szakkör, természetjáró szakkör, sakkszakkör, énekkari próba, sportszakkör, zeneoktatás színesíti.

Tabajd agrárhagyományaival összhangban felső tagozaton szeptember elsejétől technika tantárgy keretén belül emelt óraszámban tanítunk növénytermesztési, állattartási, kertészeti, háztartási, karbantartási alapismereteket.

Kiemelt figyelmet fordítunk a környezettudatos magatartás kialakítására, szelektív hulladékgyűjtés, egészséges életmód és életvitel tárgyú versenyeken veszünk részt. Tavaly Nyíregyházán játszhatott országos döntőt második osztályos csapatunk.

A szelektív hulladékgyűjtésben is komoly hagyományaink vannak már. A Holofon Zrt. által hirdetett kupakgyűjtésben harmadik helyezett lett az iskolánk.

A játszva tanulás, a közösség erősítése érdekében sok kirándulást szervezünk. Kétévente több napos erdei iskolai projekt keretén belül tantárgyi témaköröket dolgozunk fel iskolán kívüli helyszínen.

Iskolánk névadójának, Mészöly Gedeonnak az öröksége kötelez bennünket az anyanyelv ápolására. Ezért szervezzük meg évente a környékbeli iskolák tanulóinak, valamint saját tanulóinknak is a Mészöly Gedeon Anyanyelvi és Irodalmi Versenyt.

Tanulóinknak az iskola falain kívül is van lehetőségük tudásukról számot adni. Rendszeresen veszünk részt tantárgyi versenyeken. A Zrínyi Ilona matematika versenyen szép eredmények születtek az idén is.